Vruchten plukken

In dit BLOG van oktober gaat het vooral om geduld. Ik ben zelf best wel een type van: ‘niet lullen maar poetsen’. Begrijp mij niet verkeerd hoor…..mijn mondje kan behoorlijk kletsen! Ik houd echter ook van actie.

Ik heb weining tijd om niets te doen en mijn hoofd zit altijd bordevol ideeën. Het starten van een eigen kindercoach praktijk, zo ongeveer een jaar geleden, zorgde er dan ook voor dat ik in een razend tempo al mijn plannen op de kaart wilde zetten en het liefst ook meteen ten uitvoer wilde brengen. Daarmee zou ik vast zorgen voor veel aanmeldingen in mijn praktijk.

Al deze plannen zorgde echter ook voor veel onduidelijkheid en ik kreeg vragen zoals: ‘Wat doe jij eigenlijk, ben je nou kindercoach of werk je ook met volwassenen?, Je bent er toch voor kinderen, nu zie ik dat je ook een schrijfcursus hebt? Daarnaast doe je ook nog iets met groepen kinderen?
Wat fijn dat mensen feedback geven op wat je allemaal doet en vooral op dat wat je niet doet: duidelijk zijn en een specifieke richting aangeven. Ik ben begonnen met weglaten, op papier zetten wat ik wel wil, wat is mijn missie en welke visie hoort daarbij?

Het heeft mij geleerd meer geduld te hebben en te focussen op de essentie. Essentie is datgene wat overblijft als de randzaken worden weggedacht. Ik heb geleerd nog meer vertrouwen te hebben in mijzelf en mijn visie. Ik heb goefend met het weglaten van de randzaken en te focussen op dat wat overblijft. Het vergde moed en dapper zijn, geloof me het was spannend.

Het geduld en vertrouwen heeft er voor gezorgd dat er meerdere aanmeldingen zijn binnengekomen voor coaching. Het geduld en vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ik geniet van de gesprekken met de coachees, het zorgt voor groei omdat ik het vertrouwen krijg van ouders, mijn fundering wordt steeds steviger omdat ik steun krijg van inspiratiegroepen, mijn richting wordt mede bepaald door de feedback van mijn naasten. Mijn dromen zorgen voor de nodige inspiratie en de tomeloze inzet voor de kinderen en de ouders die mijn hulp zo goed kunnen gebruiken.

Ik ‘pluk de vruchten’ van inzicht en uitzicht. Inzicht in wie ik wil zijn en uitzicht op dat wat (nog) komen gaat. Ik wil meer groeien om te worden wie ik in potentie ben. Met mijn eigen identiteit en mijn eigen visie die mij kenmerkend maakt.

Misschien zie ik jou in de toekomst in mijn praktijk. Ik wacht geduldig, zet mijn hart open en laat je bij deze weten dat je ten aller tijden welkom bent!

Tot gauw of ooit…..hartegroet Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *