Verlangen, authentiek zijn en onvoorwaardelijke liefde

Verlangen, authentiek zijn en onvoorwaardelijke liefde

In het afgelopen jaar had ik een groot verlangen. Kinderen op mijn pad krijgen die mijn hulp verdienden omdat ze vast liepen, thuis of op school of waar dan ook. ‘Iets graag willen hebben’ staat er in het woordenboek als ik het woord verlangen opzoek. Nu ik een aantal maanden verder ben, zijn de kinderen (en hun ouders), die ik graag wilde ontmoeten ook daadwerkelijk op mijn pad gekomen. En jongens wat is het fijn om met deze mooie kindermensen te mogen werken. Ze zijn open, eerlijk, boos, verdrietig, strijdbaar en O wat zijn ze goed in het uitleggen van wat ze moeilijk vinden en wat ze denken nodig te hebben. Ik bewonder de kinderen enorm, om hun moed om met mij in gesprek te gaan en om de kracht die zij hebben om te leren zelf handiger en zelfstandiger met omstandigheden om te kunnen gaan. Ik verbaas mij over hun veerkracht en de loyaliteit waarmee zij soms de wereld in kijken. Verwonderd heb ik gekeken naar mijzelf, hoe ik in staat ben om zonder oordeel de kinderen te ontvangen en naar ze te luisteren. Dat kan en dat mag hier in mijn praktijk. Je mag jezelf zijn en hoe fijn, ik mag ook mezelf zijn! We praten, we lachen, we schilderen, we knutselen, we schrijven en ondertussen praten we of zijn we juist stil. Er zijn geen vaste regels en er zijn geen vaste routines. We plannen door de week, ’s avonds en soms zelf in het weekend onze afspraken. Ik kijk wat de dag brengt en samen kijken we hoe we ermee omgaan. De afgelopen keer dat ik mijn 14 jarige coachee sprak zei ze: ‘leuk dat bordje’, ze bedoelde het bordje dat in mijn praktijkruimte hangt: Welkom, fijn dat je er bent! ‘Dat geeft iedereen wel het gevoel dat ze welkom zijn’ zei ze. Ik bedankte haar en vroeg: ‘hoe is dat voor jou om hier te zijn, voel jij je ook welkom?, ja natuurlijk wat dacht u, anders was ik allang niet meer gekomen hoor’ Ze trok blij haar jas aan en ging naar huis. Ik was er even stil van. Het enige wat ik dacht was: Ik hoop dat ik nog heel lang zonder oordeel met heel veel onvoorwaardelijke liefde voor alle kinderen dit werk mag blijven doen. Ik werk ondertussen met al mijn authenticiteit aan nieuwe projecten, heb energie gekregen van alle ontmoetingen en ben zo blij met alle spannende stappen van dit afgelopen jaar!Ik wens iedereen in 2021 vooral veel van die onvoorwaardelijke liefde, blijf authentiek, blijf jezelf uitdagen en stel je verlangen niet langer uit! Ik wens je succes. Wanneer je het té spannend vindt ben je altijd welkom! Ik zie je graag in 2021.

Liefs Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *