Ongegeneerd opscheppen

Waarom mijn kind geweldig is.. | Mamaplaats

Dat is wat kinderen zo lekker kunnen doen. Stoer zijn, om zo hun onzekerheden te verbergen én vaak omdat ze werkelijk van zichzelf vinden dat ze goed zijn in vaardigheden of kunsten. Ik kan er zo van genieten als ik werk in mijn praktijk of in de klas. De ongeremdheid van onze kinderen is fantastisch. In dit BLOG van juli, ja ik ben vroeg deze keer, neem ik u even mee naar deze ongegeneerde opschepperij.

In één van de laatste bijeenkomsten die ik online had werd ons gevraagd om ook eens ongegeneerd onszelf te presenteren. U bent mij dan ook tegengekomen in een filmpje en thuis was de opdracht om twee minuten lang , staand op een stoel, op te scheppen over mijn eigen kwaliteiten. Ik verzeker u twee minuten voelen als een uur, als je alleen maar over jezelf mag praten. Je wenst dan dat je weer even dat onbevangen kind zonder bagage bent, die gewoon even zichzelf neerzet. Niets is minder waar, ons is geleerd om vooral niet te laten weten waar je goed in bent, wat je voor een ander zou kunnen betekenen én dat je er nog geld voor krijgt/vraagt ook!

Ik ben in de gezegende omstandigheid dat ik in een omgeving verkeer met veel liefdevolle mensen die mij waarderen om wie ik ben en wat ik doe. Ik heb hen dan ook drie vragen gesteld:

  • Kun jij mij vertellen wat mij uniek maakt?
  • Wat maakt dat je bij mij aanhaakt?
  • Waarom zou je weer terug willen komen in mijn praktijk?

De opdracht die ik hen gaf was, dat zij alleen maar antwoord mochten geven op de vraag. Dus, geen ‘maars’, geen ‘als dit’, geen of ‘je kunt beter’……puur antwoord op de vraag.

Wow, ik kan je verzekeren, zelfs ík ging naast mijn schoenen lopen van geluk en motivatie. Wat een mooie woorden, wat een waardering en wat fijn dat mensen mij zien zoals ik ben. Ik daag je uit hetzelfde te doen. Geef deze vragen aan een ander en laat ze allen hun positiviteit over jou uitstorten. En jij? Geniet ervan, neem het in je op, schreeuw het van de daken (van je stoel mag ook) waardeer jezelf om wie je bent en wat je doet en blijf vooral in jezelf geloven met heel je hart.

Als jij niet in jezelf geloofd doen anderen dat ook niet. Ik wens je veel plezier met deze uitdaging. Mocht je hulp nodig hebben dan ben ik er, want hé….toevallig ben ik goed in coachen, raken mensen enthousiast van mijn ideeën, ben ik iemand die in mogelijkheden denkt, kijk ik naar het kind, ben open en vriendelijk, laagdrempelig en zeer benaderbaar, heb de wil om er samen iets moois van te maken, ben ik uniek omdat ik in alle omstandigheden mezelf ben etcetcetc.

Zet hem op, zet je hart open en namens mij een liefdevolle zomer!

Liefs Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *