‘Mind your step’

‘Pas op waar je loopt’ zegt een stem als je op de loopband van Schiphol loopt.

De afgelopen periode stond voor mij in het teken van stappen maken. Kleine stappen bleken soms grote stappen te zijn en stappen die gevoelsmatig groot leken te zijn waren niet zo groot als ik van te voren had bedacht.

Confronterend, de ene keer meer dan de andere keer, vermoeiend en emotioneel. Het was ook leuk en bevrijdend. Ontmoetingen met veel nieuwe kinderen in mijn praktijk, hun ouders en ‘teachers’ wanneer ik iets nieuws wilde leren. Confronterend was het ook omdat sommige zaken ‘lastig’ bleken te zijn om ‘aan te kijken’, ook al weet je dat het iets op gaat leveren.

Hoe mooi is het om te zien hoe de kinderen in mijn praktijk (en hun ouders) allemaal op verschillende manieren omgaan met stappen maken. De één is aan het schilderen, met de ander ben ik in gesprek, soms doen we proefjes om gevoel te zien bewegen en weer een ander speelt.

Als je vraagt wat zij wensen voor zichzelf dan verschilt de één niet veel van de ander. Het gaat vaak over echt contact, contact met zichzelf, met papa of mama, de juf of de klas. Over begrip of juist onbegrip. Gezien willen worden in al zijn vormen.

Samen onderzoeken we hoe gezien willen worden eruit zou moeten zien. We doen dit uiteraard stap voor stap en soms vallen we. Het stemmetje ‘mind your step’ kan namelijk niet altijd voorkomen dat je op de been blijft. Soms moet je even wankelen of zelfs vallen om dát aan te kijken wat aandacht nodig heeft.

In mijn praktijk help ik kinderen en ouders met leren vallen en zoeken we samen handvatten om de zorgen aan te kijken om daarna weer op te staan. Stap voor stap! Als we eens een keer vallen? Dan huilen of lachen we erom en zoeken opnieuw naar een oplossing.

Wil jij ook leren hoe je kunt luisteren naar je innerlijke stem, je zorgen kunt aankijken en wil je graag leren vallen (en weer opstaan) ? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Tot die tijd wens ik je een veilige reis.

‘Mind your step’

Hartegroet Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *