Groeien

Bouwen aan het brein - Biowetenschappen & Maatschappij

Groeien, door het bewandelen van andere wegen. Het kan soms zo spannend zijn. Niet meer doen wat je altijd al deed en leren vertrouwen op nieuwe verbindingen. Verbindingen waarbij je alleen nog maar voelt en je nog niet weet wat de uitkomst daadwerkelijk zal zijn.

Er zijn in de afglopen weken meerdere kansen op mijn pad gekomen om andere, nieuwe verbindingen te maken. Jezelf een kans geven om een andere afslag te nemen voelt fantasisch, kan ik vertellen uit eigen ervaring. Het voelt echter ook nieuw, spannend en wat ongemakkelijk.

Ik realiseer mij dat de kinderen en hun ouders, die ik ontmoet in mijn praktijk, dit ook zo zullen voelen. Zij willen ook graag een andere richting kiezen omdat het oude niet meer past, niet oké voelt, of omdat vasthouden aan oud alleen maar zorgt voor onrust.

Nu ik zelf spannende stappen maak ben ik mij er nog meer van bewust dat de stap naar mijn praktijk, voor ouders en kinderen, nét zo of misschien nog spannender moet voelen. Je zorgen delen met een onbekende, dat ben ik tenslotte bij de eerste afspraak, kan ongemakkelijk zijn.

Ik leer de kinderen dat er altijd mogelijkheden zijn om verbinding te maken met dat wat zij lastig vinden. Door het probleem te onderzoeken, aan te kijken en er samen een werkvorm bij te vinden. Voor elk kind anders, voor elk kind op een eigen tempo. Ik leg hen uit dat je brein tijd nodig heeft om nieuwe verbindingen te maken. Dat zij de tijd mogen en moeten nemen om te oefenen. Dat zij fouten mogen maken en juist die fouten ervoor zorgen dat je gaat groeien.

Groeien, het is prachtig om samen met de kinderen het onderwerp groeien te onderzoeken. Ik groei nog elke dag en oefen met de dingen die ik moeilijk vind. Ik vier een feestje als iets moeilijks is gelukt. Altijd vanuit mijn hart en mijn gevoel.

Wanneer jij er aan toe bent om óók samen met je kind te groeien neem dan gerust contact met mij op. Ik leer je te kijken naar nieuwe verbindingen en ga samen met jou nieuwe wegen bewandelen. Altijd met hart en ziel hoe spannend ook!

Ik zie je graag in mijn praktijk!

Liefs Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *