‘Gewoon doen!!’

Omarmen en accepteren zijn de afgelopen periode voortdurend op mijn pad gekomen. Als ouder weet je zo nu en dan niet meer hoe je de ‘beren op de weg’ van je kind kunt verjagen. Door je twijfels hardop uit te spreken verschijnt er soms hulp uit onverwachte hoek.

Samen beren verjagen kan zomaar een leuke en spannende uitdaging worden. Zelfs mislukkingen kunnen een feestje zijn en successen kunnen in elke vorm gevierd worden. Bij onze kinderen werkt het natuurlijk net zo. Een aantal van hen hobbelt zorgeloos van de een naar de andere dag. Een aantal stoeit met dezelfde beren.

Laten wij er als ouders, leerkrachten, kindercoach, opa of oma voor zorgen dat onze kinderen gelukkig blijven of worden. Wij kunnen ons best doen om hen te leren begrijpen. Gelukkige kinderen hebben doorgaans voldoende zelfvertrouwen, kunnen de wereld aan en staan open om te leren.

Wanneer je het dus even NIET ziet zitten, lees, kijk, luister en kom in actie. Vraag het kind wat het nodig heeft, vraag je omgeving wat jij nodig hebt, omarm, accepteer, doe het samen en vooral vanuit je hart.

Gewoon doen, succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *