Eitje toch?

Eieren kiezen voor je geld, dat is een eitje, wel gekakel geen eieren, dit legt mij geen windeieren, men moet niet al zijn eieren onder één kip leggen, dat is het hele eieren eten!

Oei, mijn blog van juni liet even op zich wachten, gelukkig kan het nog net. De laatste weken kwamen er veel creatieve hersenspinsels uit mijn pen. Het broeden is dan ook nog niet klaar.

Creativiteit onstaat doorgaans door interactie tussen een persoon en zijn omgeving. Nieuwe mensen ontmoeten zorgt voor het maken van nieuwe verbindingen, wat weer kan leiden tot nieuwe routes, waarbij je weer mag leren te anticiperen in het drukke creatieve verkeer.

Het zorgt bij mij altijd voor heel veel ideeën waar ik mijn schatkist mee kan vullen. Mijn schatkist is in dit geval mijn hoofd. Ik ben zelf mateloos nieuwsgierig en vind ontdekkend leren fantasisch. Ik vind het dan ook supertof om mijn omgeving, kinderen, ouders én collega’s, mee te nemen in het creëren van een rijke leeromgeving.

Een leeromgeving waar contact gemaakt kan worden met materiaal, andere mensen, waarin je mag experimenteren, waarin je (nog) niet alles goed hoeft te doen, waarin je de tijd krijgt om te leren verbinden met je omgeving en het aanbod in die omgeving.

Als coach en leerkracht ervaar ik het als mijn taak om zo’n rijke leeromgeving te creëren voor de kinderen en hun ouders. Dit doe ik in mijn praktijk en in de klas. Iedereen tijd en ruimte gunnen voor het ontwikkelen van het eigen creatieve proces.

Met heel veel passie, geduld en vooral plezier geniet ik dan ook van iedereen in mijn omgeving die het aandurft om een eerste stap te zetten, hoe groot of klein dan ook.

Het is fijn dat ik in mijn eigen praktijk met kinderen en hun ouders mag werken en hen mag leren om eens een onbekende route te kiezen. Ik loop een poosje met ze mee, totdat ze voldoende zelfvertrouwen hebben om een eigen onbekend pad te kiezen.

Acceptatie, geduld en heel veel liefde van ouders en coach zijn essentieel. Laten we wel zijn: als je wilt dat kippen eieren leggen dan moet je het kakelen accepteren.

Ik wens je succes met je eigen creatieve proces. Als ik jou daarbij kan helpen dan ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Ik ga ondertussen nog even verder met broeden!

Liefs Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *