Uitgelicht

Revitaliseren, een tweede leven

Wat is dat toch in die meivakantie? Deze vakantie zorgt er bij mij altijd voor dat ik druk aan de slag ga in mijn huis. Klussen en elke dag een ruimte onderhanden nemen. Bestaande ruimten wil ik beter benutten en er liggen nog veel niet uitgewerkte mogelijkheden en plannen. Ik doe dit eigenlijk de laatste vijf jaar structureel. Ontspullen, opruimen, schikken en herschikken, herstellen van zaken die al geruime tijd kapot zijn en ga zo maar door. Uitrusten hoort daar ook bij. Het gekke is dat ik mij daar niet veel tijd voor gun en dat ik na deze vakantie het ook weer heerlijk vind om te gaan werken. Uitgerust en wel!

Ik hou ervan om met een kleine ingreep een (totale) metamorfose te realiseren. Dus………..

Ben ik druk bezig met het schilderen van een kast. Ik heb deze kast ‘uiteraard’ voor weinig op de kop getikt en wens deze kast een tweede leven. Ik wens mezelf een mooie kast, dat ook! Het werken aan de kast, zorgt ervoor, dat ik kan aarden en mijn hoofd leeg kan maken met dat wat er niet meer hoeft te zijn. Zo ontstaat er ruimte voor de dingen die ik graag wil doen en waar ik gelukkig van word. 

Ik heb mijzelf als het ware in de revitalisatie stand gezet. Ik ben mijzelf aan het ondersteunen om ervoor te zorgen dat ik een gelukkig, gezond en een liefdevol leven kan leiden. Een soort van tweede leven net als mijn kast. Een likje verf alleen is echter niet voldoende. 

Ik hou ervan om met een kleine ingreep een totale metamorfose te realiseren. Dus ben ik klaar voor jou! Door middel van (her)structureren, opnieuw schikken, opruimen, het loslaten van oude plannen, het maken van nieuwe plannen, kan en wil ik je ondersteunen om jouw vermogen tot vernieuwing opnieuw leven in te blazen. Bestaande ruimte in je hart en in je hoofd beter benutten, het kan samen met mij. Wie weet leidt het tot een gelukkig, gezond en liefdevol leven en ben je weer in staat om vanuit, wat eens je passie was, de draad weer op te pakken. 

Wanneer je dit jezelf, je kind of jullie gezin gunt, dan kun je terecht in mijn praktijk. Samen revitaliseren, het klinkt fantastisch!

Ik zie je graag met een hart vol liefde!

Groetjes Monique

PS ik heb bedacht dat ik deze vakantie omdoop van mei vakantie naar revitalisatie vakantie, ik ga alvast nadenken wat ik volgend jaar onder handen ga nemen!

Uitgelicht

Dragen en delen

Laagje voor laagje, het kind écht zien door verder te kijken. Door Astrid  Bakker - TAS|methode

Er zijn van die momenten dat je even niet meer weet hoe je ergens je schouders onder moet zetten. Als ouder en als coach herken ik dat heel goed.

In de groep waar ik lesgeef praten we wekelijks over samenwerken en samen zorgen voor onze leer- en werkomgeving. In mijn coachpraktijk gaat het vaak over het gezin, school en het klaarstaan voor elkaar of elkaar helpen daar waar het nodig is.

Als je elkaar helpt is het fijn als er wederzijds vertrouwen is. Als ik jou help, help jij dan mij de volgende keer? Als ik voor jou klaarsta, sta jij dan klaar voor mij? Vertrouwen hebben in de ander of in de juf, in de coach het klinkt zo gemakkelijk.

  • Ik wil het wel delen maar ik denk dat de juf mij niet begrijpt,
  • Ik wil wel hulp maar ik weet niet of dit de juiste hulp is
  • Ik wil wel dit traject maar met mijn vorige kind is het ook mis gegaan
  • Ik had als kind hetzelfde en weet niet wat ik nu kan doen om mijn eigen kind te helpen

Deze uitspraken hoor ik vaak van ouders die hun kind komen aanmelden in mijn praktijk. Soms voelen de vervelende ervaringen vertrouwder dan de nieuwe route die we samen gaan bewandelen.   Wanneer we aan het werk gaan probeer ik de zorgen te delen en leren we het oude los te laten. Wanneer je deelt en samen draagt kan de last een stuk lichter voelen.

In de een groep leg ik dat uit door het te laten zien met een TAS. Deze vul ik met heel veel spullen, de tas is dan bijna niet te tillen. Wanneer ik hem alleen til lukt het inderdaad niet of nauwelijks om te tas van zijn plek te krijgen. Wanneer we samen tillen, dat mogen de kinderen natuurlijk uitproberen, wordt het beter. Het voordoen en laten ervaren zorgt ervoor dat kinderen begrijpen wat we bedoelen met voor elkaar klaar staan.

Ouders help ik door anders naar het probleem te kijken of, zoals een onderwijsondersteuner mij ooit leerde, anders vasthouden. Stel je voor dat het wél lukt om zorgen anders aan te pakken!?

Wanneer je beschadigd bent om wat voor reden dan ook is het moeilijk om nog te geloven in de school of de coach. Wees een voorbeeld voor je kind en kijk samen naar wat er wél kan. Wees een voorbeeld en laat zien dat je soms hard moet werken om weer vertrouwen te krijgen in wereld om je heen. Wees een voorbeeld en draag samen die TAS. Wees een voorbeeld en ga ervoor, laat je kind weten dat jij het ook spannend vindt en dat jullie er samen voor gaan. Steun elkaar onvoorwaardelijk.

Dragen en delen, ik help als coach graag om samen hard te werken om te leren tillen en de lasten te verdelen. In mijn hart is altijd plaats, in mijn agenda reserveer ik graag tijd en ruimte voor u, voor u en uw kind, of voor jullie als gezin.

Liefs Monique

Uitgelicht

Groeien

Bouwen aan het brein - Biowetenschappen & Maatschappij

Groeien, door het bewandelen van andere wegen. Het kan soms zo spannend zijn. Niet meer doen wat je altijd al deed en leren vertrouwen op nieuwe verbindingen. Verbindingen waarbij je alleen nog maar voelt en je nog niet weet wat de uitkomst daadwerkelijk zal zijn.

Er zijn in de afglopen weken meerdere kansen op mijn pad gekomen om andere, nieuwe verbindingen te maken. Jezelf een kans geven om een andere afslag te nemen voelt fantasisch, kan ik vertellen uit eigen ervaring. Het voelt echter ook nieuw, spannend en wat ongemakkelijk.

Ik realiseer mij dat de kinderen en hun ouders, die ik ontmoet in mijn praktijk, dit ook zo zullen voelen. Zij willen ook graag een andere richting kiezen omdat het oude niet meer past, niet oké voelt, of omdat vasthouden aan oud alleen maar zorgt voor onrust.

Nu ik zelf spannende stappen maak ben ik mij er nog meer van bewust dat de stap naar mijn praktijk, voor ouders en kinderen, nét zo of misschien nog spannender moet voelen. Je zorgen delen met een onbekende, dat ben ik tenslotte bij de eerste afspraak, kan ongemakkelijk zijn.

Ik leer de kinderen dat er altijd mogelijkheden zijn om verbinding te maken met dat wat zij lastig vinden. Door het probleem te onderzoeken, aan te kijken en er samen een werkvorm bij te vinden. Voor elk kind anders, voor elk kind op een eigen tempo. Ik leg hen uit dat je brein tijd nodig heeft om nieuwe verbindingen te maken. Dat zij de tijd mogen en moeten nemen om te oefenen. Dat zij fouten mogen maken en juist die fouten ervoor zorgen dat je gaat groeien.

Groeien, het is prachtig om samen met de kinderen het onderwerp groeien te onderzoeken. Ik groei nog elke dag en oefen met de dingen die ik moeilijk vind. Ik vier een feestje als iets moeilijks is gelukt. Altijd vanuit mijn hart en mijn gevoel.

Wanneer jij er aan toe bent om óók samen met je kind te groeien neem dan gerust contact met mij op. Ik leer je te kijken naar nieuwe verbindingen en ga samen met jou nieuwe wegen bewandelen. Altijd met hart en ziel hoe spannend ook!

Ik zie je graag in mijn praktijk!

Liefs Monique

Uitgelicht

Verwarring

Oeps, ik ben bijna te laat met het schrijven van een Blog voor de maand januari, maar kijk, nu op de éénendertigste van deze maand lukt het nog net. De afgelopen weken vond ik het leven best verwarrend. Wat mogen we wel en wat juist niet en hoe zorg ik dat ik enthousiast en gemotiveerd blijf om mijn plannen, die nog in mijn hoofd zitten, ten uitvoer ga brengen?

Bij de kinderen en de ouders in mijn praktijk zie en zag ik de verwarring ook. De meesten bleef ik gelukkig nog zien anderen durfden het niet aan om mijn praktijk te bezoeken. Naast mijn praktijk ben ik ook nog een juf. Mijn grote inspiratie bron, de kinderen, zitten thuis. Online houden we contact en een bezoekje aan de deur zorgde voor veel blije gezichten. Het haalt het echter niet bij het samen de dag ‘live’ doorbrengen.

Ik heb in de afgelopen weken, net als vele andere Nederlanders, gepuzzeld (legpuzzels) alsof mijn leven er vanaf hing. Het maakte mijn hoofd leeg, zorgde voor invulling van de tijd, zorgde ervoor dat we niet de hele dag voor de tv gingen hangen én het gaf ondertussen ruimte voor het maken en onderhouden van mijn plannen.

Dus, is het goed om te weten dat ik volgende week een pitch filmpje op ga nemen voor een naderend project, ik verklap nog even niet wat het is, ga ik in maart naar de train de trainer cursus executieve functies én staat er een trianing gepland zodat ik straks nog meer mooie mensen op mag leiden om poptalk coach te worden. Tot slot start ik in september met mijn Master jaar kindercoaching.

Poehee, net op het nippertje mijn Blog van januari klaar en net op het nippertje vallen alle puzzelstukjes toch weer op de juiste plek. Dank Jan van Haasteren dankzij de puzzelstukjes kreeg ik toch weer inspiratie voor het maken van een Blog. Fijn deze samenwerking 🙂

Wil jij ook graag dat al je puzzelstukjes weer op de juiste plek terecht komen? Neem dan gerust contact met mij op! Ik help je graag of je nu kind bent of een ouder. Ik weet als geen ander wat er voor nodig is om je hart te blijven volgen en vast te houden aan je plannen. En als ik het kan kan jij het ook!

Ik zie je! Liefs Monique

Uitgelicht

Verlangen, authentiek zijn en onvoorwaardelijke liefde

Verlangen, authentiek zijn en onvoorwaardelijke liefde

In het afgelopen jaar had ik een groot verlangen. Kinderen op mijn pad krijgen die mijn hulp verdienden omdat ze vast liepen, thuis of op school of waar dan ook. ‘Iets graag willen hebben’ staat er in het woordenboek als ik het woord verlangen opzoek. Nu ik een aantal maanden verder ben, zijn de kinderen (en hun ouders), die ik graag wilde ontmoeten ook daadwerkelijk op mijn pad gekomen. En jongens wat is het fijn om met deze mooie kindermensen te mogen werken. Ze zijn open, eerlijk, boos, verdrietig, strijdbaar en O wat zijn ze goed in het uitleggen van wat ze moeilijk vinden en wat ze denken nodig te hebben. Ik bewonder de kinderen enorm, om hun moed om met mij in gesprek te gaan en om de kracht die zij hebben om te leren zelf handiger en zelfstandiger met omstandigheden om te kunnen gaan. Ik verbaas mij over hun veerkracht en de loyaliteit waarmee zij soms de wereld in kijken. Verwonderd heb ik gekeken naar mijzelf, hoe ik in staat ben om zonder oordeel de kinderen te ontvangen en naar ze te luisteren. Dat kan en dat mag hier in mijn praktijk. Je mag jezelf zijn en hoe fijn, ik mag ook mezelf zijn! We praten, we lachen, we schilderen, we knutselen, we schrijven en ondertussen praten we of zijn we juist stil. Er zijn geen vaste regels en er zijn geen vaste routines. We plannen door de week, ’s avonds en soms zelf in het weekend onze afspraken. Ik kijk wat de dag brengt en samen kijken we hoe we ermee omgaan. De afgelopen keer dat ik mijn 14 jarige coachee sprak zei ze: ‘leuk dat bordje’, ze bedoelde het bordje dat in mijn praktijkruimte hangt: Welkom, fijn dat je er bent! ‘Dat geeft iedereen wel het gevoel dat ze welkom zijn’ zei ze. Ik bedankte haar en vroeg: ‘hoe is dat voor jou om hier te zijn, voel jij je ook welkom?, ja natuurlijk wat dacht u, anders was ik allang niet meer gekomen hoor’ Ze trok blij haar jas aan en ging naar huis. Ik was er even stil van. Het enige wat ik dacht was: Ik hoop dat ik nog heel lang zonder oordeel met heel veel onvoorwaardelijke liefde voor alle kinderen dit werk mag blijven doen. Ik werk ondertussen met al mijn authenticiteit aan nieuwe projecten, heb energie gekregen van alle ontmoetingen en ben zo blij met alle spannende stappen van dit afgelopen jaar!Ik wens iedereen in 2021 vooral veel van die onvoorwaardelijke liefde, blijf authentiek, blijf jezelf uitdagen en stel je verlangen niet langer uit! Ik wens je succes. Wanneer je het té spannend vindt ben je altijd welkom! Ik zie je graag in 2021.

Liefs Monique

Uitgelicht

‘Mind your step’

‘Pas op waar je loopt’ zegt een stem als je op de loopband van Schiphol loopt.

De afgelopen periode stond voor mij in het teken van stappen maken. Kleine stappen bleken soms grote stappen te zijn en stappen die gevoelsmatig groot leken te zijn waren niet zo groot als ik van te voren had bedacht.

Confronterend, de ene keer meer dan de andere keer, vermoeiend en emotioneel. Het was ook leuk en bevrijdend. Ontmoetingen met veel nieuwe kinderen in mijn praktijk, hun ouders en ‘teachers’ wanneer ik iets nieuws wilde leren. Confronterend was het ook omdat sommige zaken ‘lastig’ bleken te zijn om ‘aan te kijken’, ook al weet je dat het iets op gaat leveren.

Hoe mooi is het om te zien hoe de kinderen in mijn praktijk (en hun ouders) allemaal op verschillende manieren omgaan met stappen maken. De één is aan het schilderen, met de ander ben ik in gesprek, soms doen we proefjes om gevoel te zien bewegen en weer een ander speelt.

Als je vraagt wat zij wensen voor zichzelf dan verschilt de één niet veel van de ander. Het gaat vaak over echt contact, contact met zichzelf, met papa of mama, de juf of de klas. Over begrip of juist onbegrip. Gezien willen worden in al zijn vormen.

Samen onderzoeken we hoe gezien willen worden eruit zou moeten zien. We doen dit uiteraard stap voor stap en soms vallen we. Het stemmetje ‘mind your step’ kan namelijk niet altijd voorkomen dat je op de been blijft. Soms moet je even wankelen of zelfs vallen om dát aan te kijken wat aandacht nodig heeft.

In mijn praktijk help ik kinderen en ouders met leren vallen en zoeken we samen handvatten om de zorgen aan te kijken om daarna weer op te staan. Stap voor stap! Als we eens een keer vallen? Dan huilen of lachen we erom en zoeken opnieuw naar een oplossing.

Wil jij ook leren hoe je kunt luisteren naar je innerlijke stem, je zorgen kunt aankijken en wil je graag leren vallen (en weer opstaan) ? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Tot die tijd wens ik je een veilige reis.

‘Mind your step’

Hartegroet Monique

Uitgelicht

Vruchten plukken

In dit BLOG van oktober gaat het vooral om geduld. Ik ben zelf best wel een type van: ‘niet lullen maar poetsen’. Begrijp mij niet verkeerd hoor…..mijn mondje kan behoorlijk kletsen! Ik houd echter ook van actie.

Ik heb weining tijd om niets te doen en mijn hoofd zit altijd bordevol ideeën. Het starten van een eigen kindercoach praktijk, zo ongeveer een jaar geleden, zorgde er dan ook voor dat ik in een razend tempo al mijn plannen op de kaart wilde zetten en het liefst ook meteen ten uitvoer wilde brengen. Daarmee zou ik vast zorgen voor veel aanmeldingen in mijn praktijk.

Al deze plannen zorgde echter ook voor veel onduidelijkheid en ik kreeg vragen zoals: ‘Wat doe jij eigenlijk, ben je nou kindercoach of werk je ook met volwassenen?, Je bent er toch voor kinderen, nu zie ik dat je ook een schrijfcursus hebt? Daarnaast doe je ook nog iets met groepen kinderen?
Wat fijn dat mensen feedback geven op wat je allemaal doet en vooral op dat wat je niet doet: duidelijk zijn en een specifieke richting aangeven. Ik ben begonnen met weglaten, op papier zetten wat ik wel wil, wat is mijn missie en welke visie hoort daarbij?

Het heeft mij geleerd meer geduld te hebben en te focussen op de essentie. Essentie is datgene wat overblijft als de randzaken worden weggedacht. Ik heb geleerd nog meer vertrouwen te hebben in mijzelf en mijn visie. Ik heb goefend met het weglaten van de randzaken en te focussen op dat wat overblijft. Het vergde moed en dapper zijn, geloof me het was spannend.

Het geduld en vertrouwen heeft er voor gezorgd dat er meerdere aanmeldingen zijn binnengekomen voor coaching. Het geduld en vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ik geniet van de gesprekken met de coachees, het zorgt voor groei omdat ik het vertrouwen krijg van ouders, mijn fundering wordt steeds steviger omdat ik steun krijg van inspiratiegroepen, mijn richting wordt mede bepaald door de feedback van mijn naasten. Mijn dromen zorgen voor de nodige inspiratie en de tomeloze inzet voor de kinderen en de ouders die mijn hulp zo goed kunnen gebruiken.

Ik ‘pluk de vruchten’ van inzicht en uitzicht. Inzicht in wie ik wil zijn en uitzicht op dat wat (nog) komen gaat. Ik wil meer groeien om te worden wie ik in potentie ben. Met mijn eigen identiteit en mijn eigen visie die mij kenmerkend maakt.

Misschien zie ik jou in de toekomst in mijn praktijk. Ik wacht geduldig, zet mijn hart open en laat je bij deze weten dat je ten aller tijden welkom bent!

Tot gauw of ooit…..hartegroet Monique

Uitgelicht

Kennis maken

Kennismaken / Kennismaken / Groep | Leukstementor.nl

Alweer heel wat jaren geleden maakte ik kennis met nieuwe klasgenoten. Ik begon aan mijn opleiding op de toen nog Pedagogische Academie, Pedac in het kort. Daar maakte ik kennis met een ‘nieuwe’ vriendin. We vergaarden veel kennis en onze wegen liepen redelijk parallel.

We leerden om te gaan met relaties en leerden vooral omgaan met het leven van dat moment. Vriendschap onderhouden, moeder worden, partner zijn hoorde daar allemaal bij. Nog altijd delen we onze passie voor kinderen in de school, hun ouders en alles wat daarbij komt kijken. Nog altijd is ‘onze’ vriendschap belangrijk in ons beider leven.

Dat werd nog maar eens uitgedragen toen ik ervoor heb gekozen om een andere richting in te slaan. Ik kreeg een prachtig sieraad met daarop de tekst:

Blijf luisteren naar je hart, het fluisert de weg !

Er zijn momenten dat ik twijfel of ik wel de goede weg ben ingeslagen. Dan kijk ik echter naar mijn arm, zie daar de armband met de mooie tekst en dan weet ik: ‘o ja mijn hart blijven volgen’.

Ook de afgelopen drie weken heb ik ervaren hoe mooi het is om er voor anderen te mogen zijn, dat is wat ik graag doe! Drie mooie mensen kwamen in mijn praktijk. Zij hebben ‘Hartritme’ mogen ervaren. Een coachtool ontwikkelt speciaal om in verbinding te blijven met je hart en met jezelf. Ik voel mij er meer dan ooit mee verbonden.

Als vader of moeder weet je het soms ook even niet meer. Wanneer je opvoeder wordt kun je nergens terecht voor een gebruiksaanwijzing. Je doet het met de kennis die je hebt van je eigen ouders, je eigen opvoeding en je doet dit met hart en ziel.

Wanneer je twijfelt over het welzijn van je kind, het welzijn van jezelf, het welzijn van jullie gezin of als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat ik doe of voor je kan betekenen dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik ben er voor kinderen maar ook voor jou, als vader, moeder, als mens!

Elke maand is er een maandag met een open uur. Je kunt dan met al je vragen bij mij terecht. Deze dagen kun je vinden in de agenda op mijn website www.dansenmetjehart.nl.

Wil je net als de bovengenoemde ‘drie mooie mensen’ een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook. Heb je geen kinderen en wil je weten waar je staat en waarmee jij verbonden bent of wilt zijn, ook dan ben je van harte welkom!

Kennismaken en kennis delen kan heel fijn zijn. Als je dit doet vanuit je hart met een liefdevolle intentie dan onstaat er ruimte. Ruimte voor jou en je gezin, je kinderen, je relatie en je vriendschappen. Ga jij ervoor? Goed zo!

Hulp nodig? Kom gerust, bel mij op samen komen we er vast wel uit!

Succes en veel liefs, ik blijf mijn hart volgen, het fluistert de weg!

Monique

Uitgelicht

In verbinding

Wanneer je het woord verbinding, verbondenheid opzoekt in het woordenboek dan kom je uit op ergens bij willen horen, verbinden met jezelf, verbond; iets aangaan met de ander etc.

In verbinding staan met iets of iemand om je heen kan dienen als kracht. Kracht om er samen iets van te maken, om er samen voor te gaan, om samen de schouders eronder te zetten. Deze keer ben ik geïnspireerd geraakt door gesprekken die ik een dag hiervoor gevoerd heb.

Zoals u al eerder heeft gelezen heb ik, sinds april van dit jaar, mijn intrek genomen in een nieuwe ruimte aan de BurgemeesterMijnlieff straat in Anna Paulowna. Samen met nog twee startende ondernemers maak ik deel uit van De Verbinding. Ons mooie logo (zie afbeelding) laat zien hoe wij kijken naar verbinden. Hand in hand, samen maar toch ieder met een eigen kleur.

Naast verbondenheid is het namelijk ook fijn om authentiek te zijn. Ook in deze verbinding, in dit verbond, laten wij zien wie we zijn en wat we te bieden hebben. Ieder met een eigen kleur, een eigen missie en visie. Mocht u willen weten wat wij zoal bieden, kijk gerust op de website. www.deverbindinghollandskroon.nl, wij stellen ons graag aan u voor.

Als ik even terug ga naar de titel van mijn blog, in verbinding, én dat wat ik het liefste doe, kinderen en hun ouders coachen, dan begrijpt u dat ik er samen met de kinderen en hun ouders altijd voor zorg om in verbinding te blijven of te komen met zichzelf.

Wanneer je weet wat jouw verlangen is, je dromen zijn, wanneer jij weet wat jouw talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten sta je zelfverzekerder in het leven, maak je andere keuzes, maak je keuzes waar je achter staat. Dan ben je in staat om je eigen pad te bewandelen en ben je authentiek!

Ik wens je veel authenticiteit, blijf je verbinden met jezelf met je omgeving en met mensen die je iets voor jou betekenen. Zet jezelf in je kracht. Wanneer je daar hulp bij nodig hebt, op wat voor manier dan ook, dan weet je mij te vinden. Wil je eerst kennismaken met mij en mijn collega’s leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze open middag. 5 september 2020 aanstaande.

Tot gauw, Monique

Uitgelicht

Ongegeneerd opscheppen

Waarom mijn kind geweldig is.. | Mamaplaats

Dat is wat kinderen zo lekker kunnen doen. Stoer zijn, om zo hun onzekerheden te verbergen én vaak omdat ze werkelijk van zichzelf vinden dat ze goed zijn in vaardigheden of kunsten. Ik kan er zo van genieten als ik werk in mijn praktijk of in de klas. De ongeremdheid van onze kinderen is fantastisch. In dit BLOG van juli, ja ik ben vroeg deze keer, neem ik u even mee naar deze ongegeneerde opschepperij.

In één van de laatste bijeenkomsten die ik online had werd ons gevraagd om ook eens ongegeneerd onszelf te presenteren. U bent mij dan ook tegengekomen in een filmpje en thuis was de opdracht om twee minuten lang , staand op een stoel, op te scheppen over mijn eigen kwaliteiten. Ik verzeker u twee minuten voelen als een uur, als je alleen maar over jezelf mag praten. Je wenst dan dat je weer even dat onbevangen kind zonder bagage bent, die gewoon even zichzelf neerzet. Niets is minder waar, ons is geleerd om vooral niet te laten weten waar je goed in bent, wat je voor een ander zou kunnen betekenen én dat je er nog geld voor krijgt/vraagt ook!

Ik ben in de gezegende omstandigheid dat ik in een omgeving verkeer met veel liefdevolle mensen die mij waarderen om wie ik ben en wat ik doe. Ik heb hen dan ook drie vragen gesteld:

  • Kun jij mij vertellen wat mij uniek maakt?
  • Wat maakt dat je bij mij aanhaakt?
  • Waarom zou je weer terug willen komen in mijn praktijk?

De opdracht die ik hen gaf was, dat zij alleen maar antwoord mochten geven op de vraag. Dus, geen ‘maars’, geen ‘als dit’, geen of ‘je kunt beter’……puur antwoord op de vraag.

Wow, ik kan je verzekeren, zelfs ík ging naast mijn schoenen lopen van geluk en motivatie. Wat een mooie woorden, wat een waardering en wat fijn dat mensen mij zien zoals ik ben. Ik daag je uit hetzelfde te doen. Geef deze vragen aan een ander en laat ze allen hun positiviteit over jou uitstorten. En jij? Geniet ervan, neem het in je op, schreeuw het van de daken (van je stoel mag ook) waardeer jezelf om wie je bent en wat je doet en blijf vooral in jezelf geloven met heel je hart.

Als jij niet in jezelf geloofd doen anderen dat ook niet. Ik wens je veel plezier met deze uitdaging. Mocht je hulp nodig hebben dan ben ik er, want hé….toevallig ben ik goed in coachen, raken mensen enthousiast van mijn ideeën, ben ik iemand die in mogelijkheden denkt, kijk ik naar het kind, ben open en vriendelijk, laagdrempelig en zeer benaderbaar, heb de wil om er samen iets moois van te maken, ben ik uniek omdat ik in alle omstandigheden mezelf ben etcetcetc.

Zet hem op, zet je hart open en namens mij een liefdevolle zomer!

Liefs Monique

Uitgelicht

Eitje toch?

Eieren kiezen voor je geld, dat is een eitje, wel gekakel geen eieren, dit legt mij geen windeieren, men moet niet al zijn eieren onder één kip leggen, dat is het hele eieren eten!

Oei, mijn blog van juni liet even op zich wachten, gelukkig kan het nog net. De laatste weken kwamen er veel creatieve hersenspinsels uit mijn pen. Het broeden is dan ook nog niet klaar.

Creativiteit onstaat doorgaans door interactie tussen een persoon en zijn omgeving. Nieuwe mensen ontmoeten zorgt voor het maken van nieuwe verbindingen, wat weer kan leiden tot nieuwe routes, waarbij je weer mag leren te anticiperen in het drukke creatieve verkeer.

Het zorgt bij mij altijd voor heel veel ideeën waar ik mijn schatkist mee kan vullen. Mijn schatkist is in dit geval mijn hoofd. Ik ben zelf mateloos nieuwsgierig en vind ontdekkend leren fantasisch. Ik vind het dan ook supertof om mijn omgeving, kinderen, ouders én collega’s, mee te nemen in het creëren van een rijke leeromgeving.

Een leeromgeving waar contact gemaakt kan worden met materiaal, andere mensen, waarin je mag experimenteren, waarin je (nog) niet alles goed hoeft te doen, waarin je de tijd krijgt om te leren verbinden met je omgeving en het aanbod in die omgeving.

Als coach en leerkracht ervaar ik het als mijn taak om zo’n rijke leeromgeving te creëren voor de kinderen en hun ouders. Dit doe ik in mijn praktijk en in de klas. Iedereen tijd en ruimte gunnen voor het ontwikkelen van het eigen creatieve proces.

Met heel veel passie, geduld en vooral plezier geniet ik dan ook van iedereen in mijn omgeving die het aandurft om een eerste stap te zetten, hoe groot of klein dan ook.

Het is fijn dat ik in mijn eigen praktijk met kinderen en hun ouders mag werken en hen mag leren om eens een onbekende route te kiezen. Ik loop een poosje met ze mee, totdat ze voldoende zelfvertrouwen hebben om een eigen onbekend pad te kiezen.

Acceptatie, geduld en heel veel liefde van ouders en coach zijn essentieel. Laten we wel zijn: als je wilt dat kippen eieren leggen dan moet je het kakelen accepteren.

Ik wens je succes met je eigen creatieve proces. Als ik jou daarbij kan helpen dan ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Ik ga ondertussen nog even verder met broeden!

Liefs Monique

Uitgelicht

Zichtbaar

In de afgelopen periode hebben we elkaar in meer of mindere mate moeten missen. Het opzoeken van elkaar gebeurde voornamelijk online. Om in de flow te blijven van dat wat ik het liefste doe, werken met kinderen, heb ik mij regelmatig aangesloten bij online trainingen, challenges en intervisie groepen.

Tijdens één van de gesprekken, in zo’n intervisie groep, gaf één van de gesprekpartners aan dar ze de essentie van ‘dansen met je hart’ een beetje mistte. Ze kent mij en waar ik voor sta en vond dat ze dit niet meer maandelijks terug las in mijn BLOGS. Ze voelde het minder dan voorheen.

Vanaf dat moment heb ik, dat wat zij aangaf, als een soort mantra meegenomen in mijn hoofd. Ik sloot aan bij een vijfdaagse van Marlies van der Hout, geloof mij zij weet de aanknop te vinden, en steeds meer kwam ik weer tot de kern van wie ik ben en wie ik wil zijn. Ik heb een flyer gemaakt om dit te bekrachtigen, heb mijn visitekaartjes neergelegd op mijn werkplek, heb een promotie filmpje gemaakt, en heb gewerkt aan zichtbaarheid.

Zichtbaar zijn dat willen toch allemaal, gezien worden, voelen dat je er toe doet. Dat je er mag zijn, dat je mag zijn wie je bent en je niet anders voor hoeft te doen. Dit alles is nou precies waar ‘Dansen met je hart voor staat’. Blij worden van je eigen unieke pad. Vind jij het nog lastig om je eigen route te gaan of wil je een andere route kiezen en lukt dat niet? Dan help ik je graag. Ik ben een gids die je kunt vertrouwen en ik begeleid jou in de keuzes die jij wilt maken. Dus als je weer zichtbaar wilt zijn dan help ik je graag. Ik weet hoe blij ik kan zijn met het dansen van mijn hart en ik weet zeker dat jij jouw hart ook kunt laten dansen.

Ik zie je vast snel in mijn praktijk aan de Burgermeester Mijnliefstraat in Anna Paulowna.

Uitgelicht

Creativiteit, moed en doorzettingsvermogen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1024x1024.png

De afgelopen weken zijn, naast dat de hele wereld op zijn kop staat, voor mij persoonlijk hectische weken. Een oude baan loslaten, een nieuwe baan opstarten en het verder ontwikkelen van mijn eigen bedrijf. Dit alles, 1 april jongstleden.

Het is op dit moment een wereld zonder kinderen, zowel mijn eigen kinderen als mijn ‘werk kinderen’ zie ik minder vaak of helemaal niet. Da’s best gek, daar juist zij vaak zorgen voor de input van wat ik doe, werken met kinderen.

Gelukkig word ik omringd door mooie mensen om mij heen en onderhouden we onze contacten op velerlei manieren. Ik heb nog nooit in zo’n korte tijd zoveel geleerd over het communiceren via digitale kanalen.

De hectiek in de wereld en in de wereld om mij heen zorgt ook voor een zekere mate van rust en het gevoel tijd te hebben om op te ruimen. Letterlijk maar ook figuurlijk. Wat bewaar ik wel, wat niet en hoe maak ik ruimte in mijn hoofd? Wat mag daar blijven en wat laat ik los?

Tijdens het opruimen vond ik een button met de tekst: ‘creativity takes courage‘, creatief zijn vraagt moed! Het klopt, daar schreef ik al eens eerder over.

Moed heb je zeker nodig om vast te houden aan je plannen en je idealen. Ik ervaar de afgelopen weken dat mijn creativiteit mij niet in de steek laat, ik kan er op vertrouwen dat het zich aandient wanneer ik het nodig heb. Vol goede moed ga ik dan ook door met het ontwikkelen van wie ik wil zijn, ik gebruik mijn creativiteit en vooral mijn doorzettingsvermogen. Ik geloof in wat ik doe, in wie ik ben én in wie ik wil zijn!

Ik wens jou ook voor de komende periode veel creativiteit, moed en doorzettingsvermogen! Blijf geloven in jezelf!

Monique

Uitgelicht

Nieuwe route

Het volgen van de routeplanner is niet altijd vanzelfsprekend!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

De afgelopen dagen zijn we in de wereld zoekende naar nieuwe wegen om ons pad te lopen. Er overkomen ons dingen die we niet hadden voorzien en waar we nog nooit mee om hebben hoeven gaan. Het voelt gek en onvoorspelbaar.

Zelf ben ik al geruime tijd onderweg om andere wegen te bewandelen. Ook ik moet opeens een afslag nemen die ik niet in mijn route had opgenomen. Het maakt mij zo nu en dan verdrietig, strijdbaar en machteloos tegelijk. Dat zal bij u niet anders zijn.

Ik zie onze kinderen hard werken samen met hun ouders, juffen die mooie dingen delen op Social Media, achter de schermen wordt veel nagedacht en ook zeer hard gewerkt weet ik uit betrouwbare bron. Ik ben trots op iedereen die een poging doet om er het beste van te maken. Bovendien we hebben geen keus.

Voor ons is wat er nu gebeurt onwerkelijk, onze kinderen kunnen het al helemaal niet overzien. Laten we hen helpen met onbezorgd zijn door verder te gaan met alles wat er gedaan moet worden. Huiswerk, buitenspelen (als dit kan en mag) spelletjes doen, samen zijn met het gezin.
Hebt u vragen of zorgen over uw kind? Laat het mij weten. Wellicht kunnen we online wat voor elkaar betekenen.

Ik ga ondertussen verder met het werken achter de schermen om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden met hun schoolwerk. Daarnaast een beetje werken in de ruimte van mijn nieuwe praktijk. Het wordt prachtig en ik probeer ervan te genieten, ik ben trots op wat er gebeurt in “De Verbinding” het gebouw waar ik ga werken.

Er komt een dag dat ik jullie kan laten meegenieten van alles wat ik daar gecreëerd heb. Ik kan niet wachten om dit te delen. Tot die tijd, zorg goed voor elkaar, blijf gezond en een warme harte groet vanuit de Kindercoach praktijk “Dansen met je hart” ?

Uitgelicht

Structuur in de chaos

Omzien naar elkaar

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, boom en buiten

Ik schrijf mijn Blog van Februari vanuit Pune, India. Ik ben hier te gast, samen met mijn neef Eric, bij zijn zus Marie Gon en haar man Jasper.
Het straatbeeld van Pune oogt en klinkt chaotisch. Veel verkeer, divers verkeer en nog meer getoeter. Toch zit er in de chaos ook een soort van systeem. Niemand botst tegen elkaar aan, geen mens maakt zich druk en niemand wordt boos wanneer de verkeersregels niet worden nageleefd.

Ik denk na hoe ik, wat ik hier zie, kan vertalen naar thuis. Zondag sta ik weer met twee voeten op Hollandse bodem. In ons leven en dat van onze kinderen is het systeem ook regelmatig onderhevig aan chaos. Ruzie, scheiding, onbegrip, stress, moeten presteren, werken, verhuizen, sporten, vrienden maken, vriendschappen onderhouden. Voor veel van onze kinderen bestaat de week niet alleen uit naar school gaan maar ‘moet er ook nog van alles na schooltijd gebeuren’.

In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig kinderen die mij vertellen dat het zo druk is in hun hoofd en in hun leven. Ik moet maar dit en ik moet maar dat. Samen met het kind en zijn of haar ouders probeer ik te onderzoeken wat helpend zou kunnen zijn om met de verschillende systemen en de chaos binnen de systemen om te gaan.

Net zoals in India moet je soms even lawaai maken om zichtbaar te zijn. Ik leer het kind samen met zijn of haar ouders hoe je aan kunt geven: ‘hé ik heb tijd & aandacht nodig van jou’

Let op: verlies elkaar niet uit het oog, blijf toeteren en omzien naar elkaar. Zo kun je binnen de chaos toch zorgen voor structuur. Doe het vooral liefdevol, dat omzien naar elkaar. Luister naar elkaars signalen.

Succes ? en weet je niet waar je moet beginnen? Ik wil jullie graag helpen. Dansen met je hart staat voor je klaar!

Tot gauw, liefs vanuit India

Uitgelicht

Ontmoeten

Wanneer je, net als ik, een bedrijf aan het ontwikkelen bent heb je soms behoefte aan een goed gesprek. Het liefst met iemand buiten je omgeving want de personen in je naaste omgeving moeten ‘altijd al naar jou luisteren’. Je kunt er naar op zoek gaan maar hoeveel leuker is het als je er tegenaan botst.  

Dat overkwam mij in de kerstvakantie. Een toneelcollega die ons, mij en mijn team van toen, tot het uiterste heeft gedreven om ons van onze gebaande paden af te krijgen, liep ik letterlijk tegen het lijf. We begonnen beiden te stralen en stonden meteen aan! Een afspraak was snel gemaakt en afgelopen maandag 13 januari hadden we in mijn praktijk een fantastisch gesprek. Zaterdag 18 januari was de aftrap van mijn tweede jaar bij de Magie van Kindercoaching. Best spannend in een nieuwe groep met een nieuwe ‘juf’. Daarnaast nieuwsgierig, open voor leren van en met elkaar en met mijzelf bezig zijn zodat ik de volgende stappen in Coach Land kan gaan zetten. Nieuwe spannende ontmoetingen!  

Ik moest, terwijl ik nieuwsgierig maar ook gespannen was, denken aan de kinderen en leerlingen die ik dagelijks ontmoet in mijn klas en in mijn praktijk. Hoe spannend moet het ook voor hen zijn? Nieuwe leerkracht of coach aan het begin van het schooljaar, nieuwe lesstof, veranderingen in het gezin, ontwikkeling van je lijf en je brein, er gebeurt nogal wat! Hoe ga je daar als kind mee om en hoe kan ik als ouder mijn kind begeleiden in dit proces?  

Ik heb afgelopen zaterdag ervaren dat nieuwe mensen ontmoeten geweldig inspirerend kan zijn. Ik heb mijn doel, mijn diepste verlangen, voor dit jaar op papier kunnen zetten mede door de inspiratie van Joyce, Tetsia en Corien. Dank dames!  

Kom, laten we elkaar ontmoeten. Bent u een ouder van een naar hulp zoekend kind, ben je leerkracht en weet je het af en toe niet meer, ben je op zoek naar je eigen essentie, heb je gewoon zin in een ontmoeting met mij als coach? Laat weten wat jou bezighoudt en voel je vooral welkom in mijn praktijk!  

Harte groet, 

Monique